19 Mart 2015 Perşembe

Çok Sıkılınca Yapılacak Şeyler #2

Bir süredir sıkılmaya bile pek vakit kalmadığı için  bloğa yazı yazamadık fakat bugün üretmenin ve geri dönüşümün verdiği mutluluğu içeren  bir yazı ile tekrar beraberiz:) Genelde çöpe attığımız o güzelim cam şişeleri bugün yeni bir objeye çeviriyoruz...

malzemeler


  Malzemelerimiz çok basit:
  • istediğiniz türde bir ip, ben ankara- erdoğan düğmeden, hafif hasırımsı bir dokusu olan bu ipleri aldım.
  • çeşitli boylarda atık cam şişe
  • su bazlı beyaz tutkal
  • tutkalı sürmek için herhangi birşey ( fırça, sünger, kumaş parçası ne olursa..) 
  • şişenin üstünü süslemek için objeler bu objelerin sağlam yapışması için silikon


 Kullanılmış ve artık işe yaramazmış gibi gözüken şişelerimizi temizlemekle başlıyoruz işe:) Daha sonra tutkalı bölüm bölüm sürerek ipi şişeye yapıştrmaya başlıyoruz. Tutkal çok çabuk kuruyor, bu yüzden küçük parçalar halinde sürmenizde fayda var.

İpi sarmaya şişenin ağzından başlarsanız ip daha düzgün ve sıkı sarılıyor. Kapağın geldiği kısmı sarmak en zor ve sıkıcı kısım açıkçası:/ 

 Yandaki fotoda, zeytinyağlık yapmak için şişeyi yarım olarak saracaktım ve ortadan başlamıştım, ipleri yapıştırmak da sarmak da çok zor olmuştu, sıkıcı da olsa kapak kısmından başlamanız şiddetle tavsiye edilir.
 Beyaz tutkal kullanmak ellerinizin temizliği açısından oldukça avantajlı, başka yapıştırıcılar da kullanılabilir fakat temizlemek zor olabilir. Su bazlı tutkal, ipin üstüne bulaştığında da kuruyunca hemencecik kazınıveriyor, şişeniz bozulmamış oluyor böylece:)
Aslında her ip katmanına tutkal gelmek zorunda değil, kapak kısmını sıkıca tutkal yardımı ile sardıktan sonra ortasına kadar tutkalsız ilerleyebilirsiniz. Fakat bunu yaparken ipi tırnaklarınızla iyice iterek birbirine sıkıştırın ki aşağıya doğru kaymasınlar. Arada boşluklar kaldığı zaman hoş durmuyor bence:/

Dana sonra şişenin altına yaklaştıkça tekrar tutkal kullanarak, üstteki iplerin de sağlamlaşmasını ve gevşememesini sağlayabilirsiniz.

Aşağıda gördükleriniz benim yaptığım şişelerden. Şişelerin üzerini süslemek tamamen sizin tercihinize bağlı:) Aynı şekilde sevdiğiniz türde ipi de kullanabilirsiz, ip almak istemiyorsanız evde az az kalan yünlerle de yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık:) 
                                                                                                                                        T

Benim yaptıklarım



Pinterestteki ilham kaynaklarım:) Tamamladığım zaman benim de ''love''şişelerim olacak inş..












 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder